KONYA'da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde, hayırsever vatandaşlar ile öğretim üyelerinin destekleri ile 'Öğrenci Giysi Bankası' kuruldu.
Dar gelirli öğrencilerin yararlanması amacıyla mağaza konseptinde kurulan Giysi Bankası'na şu ana kadar 10 bine yakın kıyafet, çanta ve kırtasiye malzemesi bağışlandığı bildirildi. Kampüs içerisinde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin zemin katında kız ve erkek öğrencilere iki mağazada hizmet veren Giysi Bankası, haftanın dört günü açık olacak.
Selçuk Üniversitesi öğrencileri, öğrenci kimlik kartları ile müracaat ederek her ürün kategorisinden birer tane olmak kaydıyla yılda en fazla 5 ürün alabilecek. Ayrıca Giysi Bankası'na bağışlar da yıl boyu kabul edilecek.
Giysi Bankası'nın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Göbel, üniversitenin öğrenci nüfusunun birçok il merkezinin hatta bazı illerin toplam nüfusundan daha fazla olduğunu belirterek, ''Öğrencilerimizin pek çok ihtiyaçları var. Bunun farkındayız. Onlar bugün öğrencilerimiz, yarın destekçimiz, paydaşımızdır. Onların en iyi şekilde, imkanlarımız ölçüsünde ihtiyaçlarının karşılanmasını ve pozitif hislerle üniversitemizden ve Konya'dan ayrılmalarını istiyoruz. Bu töreni gerçekleştirmemizdeki en büyük amaç, yapılan hayırları anlatmak değil, öğrencilerimizin giysi ihtiyacına yönelik bağış yapmak isteyenler için Giysi Bankamızın kurulduğunu ilan etmektir" dedi.
Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar ise projeye gönül verenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:
"70 bini aşkın öğrenciye sahip olan Selçuk Üniversitesi ailesi olarak hedefimiz üniversitemiz bünyesinde eğitim gören öğrencilerimizi şefkatle kucaklamaktır. Öğrencilerimizin her türlü giysi, çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi ihtiyacını imkanlarımız ölçüsünde hayırseverlerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimizin önemli katkılarıyla karşılamak bizler için en önemli mutluluk kaynağıdır. Etrafına ışık saçacak on binlerce muma ihtiyacımız var. Bu projeye hayat veren herkese çok teşekkür ederim. Tüm ülkemize örnek teşkil edeceğini düşündüğümüz bu sosyal sorumluluk projemizin hayırlara vesile olmasını dilerim."