ŞANLIURFA’da, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bölge illerinin dershane temsilcileri ile istişare toplantısı düzenledi. Dershanelerin kapatılmasını istemeyerek bakanlık yetkililerine tepki gösteren dershane temsilcileri, 'Biz çapulcu değiliz’, ‘Dershanelerimize dokunma’ diyerek alkışlar eşliğinde salonu terk etti.
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda 'Özel Dershaneler ve Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri ile İstişare Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ile bakanlık yetkililerinin yanı sıra doğu ve güneydoğu kentlerindeki dershane sahipleri, temsilcileri ve yöneticileri katıldı.
Toplantı öncesi salonda bulunanlara dağıtılan ve içerisinde 'Dershanelerin özel okula dönüşümü kapsamında öneri ve görüşleriniz nedir?' başlıklı anket dağıtıldı. Anketi doldurmayan dershane temsilcileri, Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz’ın toplantıya başlamak için gazetecilerin dışarı çıkmasını istemesine de tepki gösterdi. Bunun üzerine Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, “Dönüşümle ilgili önerilerinizi söylemeniz halinde basın burada bulunabilir" teklifine dershane temsilcilerinin büyük bölümü tepki gösterdi ve salonu terk etti.
Tepkilerini salon dışında da sürdüren temsilciler, dershanelere dokunulmamasını istediklerini ifade etti. Bu arada bazı dersane temsilcilerinin de protesto amaçlı siyah kurdele taktıkları görüldü.