Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, kentte kurdukları özel Sanko Üniversitesi'nin 2014-2015 öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlayacağını söyledi. Konukoğlu, üniversite kurmalarındaki amaçlarının para kazanmak olmadığını kaydetti.
Abdülkadir Konukoğlu beraberinde Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Sanko Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Konukoğlu, sosyal sorumluluk bilincinden hareketle, Türkiye'de sadece sağlık alanında faaliyet gösterecek güçlü bir üniversite kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gaziantep'in sanayi ve ihracatta lider olduğu gibi eğitim alanında lider olması gerektiğini belirten Konukoğlu şöyle konuştu:
"Ankara ve İzmir hariç 4 üniversite olan tek şehiriz. Gaziantep nasıl sanayide lider, nasıl ihracatta liderse üniversitelerde de liderliğini koruyor. Türkiye'nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanemiz, üniversiteyle birleştiği zaman bu bölgeye daha iyi hizmet edecek. Daha güzel hocalarımız yetişecek. Araştırmalara daha çok ağırlık vereceğiz. Bizim gayemiz para kazanmak değil. Parayı zaten sanayiden kazanıyoruz. Gaziantep'in yanı sıra başka illerden buraya okumaya gelenler olacaktır. Burada iyi eğitim alacaklar. Sizlere ve torunlarınıza, iyi bir tıp üniversitesi olarak Gaziantep'e yarar getireceğine inanıyorum."
Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise Gaziantep'te yeni bir üniversite kurmanın sevincini yaşadığını söyledi. Tıp bilimleri alanında dünya standartlarında bilim üretmek, eğitim vermek ve hizmet sunmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Sınav, "Bu amaçla deneyimli akademisyenleri bir araya getirdik. İnsana faydaya odaklandık. Tüm gücümüzle çalışarak başarılı olacağız" dedi.
Sanko Üniversitesi'ne 2014-2015 öğretim döneminde ilk kez öğrenci alacaklarının altını çizen Rektör Ahmet Sınav, Tıp Fakültesine 10'u yabancı uyruklu 180 öğrenci alınacağını ve bunlara burslarla eğitimlerinde kolaylık sağlanacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI