İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN’da 3 eğitim sendikasının üyeleri, TBMM’de görüşülmeye başlanacak MEB Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için eylem yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylemde, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterildi.
Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları Samsun Şubeleri, TBMM’de görüşülmeye başlanacak MEB Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için ortak eylem yaptı. İstiklal Caddesi’ndeki DSİ Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Gazi Caddesi’nden Mecidiye Çarşısı’na kadar yürüdü. Hükümeti istifaya çağıran sendika üyeleri, 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız', 'Ak değil karasın başımıza belasın', 'Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma' ve 'Hırsız var' gibi sloganları ile protestolarını dile getirdi. Protesto yürüyüşüne katılan bir grup lise öğrencisi de ellerindeki döviz ve bayraklar ile destek verdi.
Mecidiye Çarşısı’ndaki basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın karanlık koridorlarında öğretmenlere illerarası rotasyon hazırlıklarını son hızla yapanların, eğitim çalışanları olarak buna boyun eğmeyeceklerini bilmesini istedi. Kuruoğlu, "Ailelerimizin parçalanmasına, eğitimcilerin ülkenin çeşitli yerlerine savrulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara da,hükümetin istifa etmesini istedi. Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol ise, şöyle konuştu:
"Eğitim yöneticilerinin şirket yöneticisi gibi belirlenmesi, hükümetin siyasi kadroları gibi çalışan valiler tarafından atanması ve piyasa koşullarında çalıştırılmaları hedeflenmektedir. Meclis gündemindeki yasa tasarısının biran önce çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz." 

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)