ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde 2’si kadın 9 kişi aday oldu. Seçimlerde oy verme işlemleri sürerken yemekhane önünde toplanan bir grup öğrenci 'Rektörü biz değil AKP seçiyor' yazılı pankart açıp seçimlerin olduğu spor salonunun önüne kadar yürüdü.
Anadolu Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimleri Yunus Emre Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda yapıldı. Sabah saat 10.00'da başlayan seçimlerde görevdeki rektör Prof.Dr. Davut Aydın ile birlikte Prof.Dr. Naci Gündoğan, Prof.Dr. Recai Dönmez, Prof.Dr. Bekir Karasu, Prof.Dr. Ruhşen Yamaçlı, Prof.Dr. Kadriye Öztürk, Prof.Dr. Mustafa Şenyel, Prof.Dr. Nüvit Gerek ile Pro.Dr. Yüksel Kocaduru aday oldu. Rektör Prof.Dr. Davut Aydın, 964 öğretim üyesinin bulunduğu Anadolu Üniversitesi'ndeki seçimlerde aday olanlara başarılar diledi.
Spor salonunda oy verme işlemleri sürürken aynı kampüs içerisindeki yemekhane önünde toplanan bir grup öğrenci 'Rektörü biz değil AKP seçiyor. AKP defol üniversiteler bizim' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Yaklaşık 100 metre mesafedeki spor salonunun önüne kadar yürüyen gruptakiler çeşitli sloganlar attı.
Grup adına basın açıklamasını Diren Yılmaz okudu. Akademisyenlerin oy kullandığı rektörlük seçimlerinin göstermelik olduğunu öne süren Diren Yılmaz, "Yüzlerce akademisyenin kullandığı oylar ve üniversitenin iradesi hiçe sayılarak iktidara kendisini en iyi pazarlayabilen aday rektör oluyor. Bu durumda adayların birçoğu bilimden ve üniversiteden söz daha etmezken iktidar yanlısı söylemleri ağzından düşürmüyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler 'Rektörü biz değil AKP seçiyor. AKP defol üniversiteler bizim' yazılı pankartı rektörlük seçimlerinin yapıldığı spor salonun camına asıp daha sonra dağıldı.
Anadolu Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerinde oy verme işlemleri ise devam ediyor. EK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)