ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'ne bağlı Dirsekli Köyü Ortaokulu'nun İngilizce öğretmeni Özlem Çakaloğulları, öğrencilere kışlık giysi yardımında bulunulması için internet üzerinden attığı maillerle yardım istedi. Çakaloğulları'nın çağrısı üzerine Rönesans Eğitim Vakfı'nın gönderdiği kışlık giysiler, okulda öğrencilere dağıtıldı.
Dirsekli Köyü Ortaokulu İngilizce öğretmeni Özlem Çakamoğulları, öğrencilerin büyük bölümünün özellikle kış aylarında giysileri olmadığı içi üşüdüklerini belirterek, internet üzerinde attığı maillerle öğrencilere yardımcı bulunulmasını istedi. Özlem öğretmenin çağrısına merkezi Ankara'da bulunan Rönesans Eğitim Vakfı cevap verdi. Rönesans Eğitim Vakfı yetkilileri, çağdaş ve gelişen Türkiye için sosyal sorumluluk bilinci ile eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, köyde yoksul ve yardıma muhtaç öğrencilerin adlarına 142 mont, 142 kazak, 142 bot ve 2000 adet 100 temel eserden oluşan kitaplar gönderdi.
Yardımlar İdil Kaymakamı Ali Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif Çelikkaya, Okul Müdürü Ahmet AK ve yardımın gelmesini sağlayan öğretmen Özlem Çakaloğulları tarafından öğrencilere dağıtıldı. Yeni yıla girerken hediyelerine kavuşan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.
Öğrencilere yardımların dağıtımı sırasında en büyük mutluluğu ise bu yardımların okula ulaşmasını sağlayanöğretmeni Özlem Çakaloğulları oldu. Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak'a gönderdiği mail mesajında, öğrencilerinin soğuk kış günlerinde çok üşüdüklerinden bahseden Özlem öğretmen, "Bu ricamın geri çevrilmeyeceğine inanıyordum. Çok mutluyum" dedi. Aslen Manisalı olduğunu belirten Çakaloğulları, 3 yıldır okulda görev yaptığını belirterek, "İyi ki öğretmen olmuşum. Bu yardımlara vesile olmak beni çok mutlu etti" dedi.