KONAK Belediyesi, Sosyal Yaşam Derneği (Sosder) ve Bostanlı Rotary Kulübü 'Zihinsel engelliler mozaik projesi' ile otizme dikkat çekti. Otizmli çocukların hayallerindeki denizi resmettiği mozaik pano Alsancak’taki Gazi İlkokulu’nun bahçe duvarına monte edildi.
Sekiz otistik çocuğu bir araya getiren ve ne kadar yetenekli olduklarını gösteren projede 'Yapamaz dediler ama onlar yaptı' sloganıyla yola çıkıldı. Rengarenk mozaik parçalarını birleştiren çocuklar, 23 metre uzunluğunda ve 60 santimetre yüksekliğinde dev tabloyu oluşturdu. Engelli Danışmanı Koray Uygur, mozaik tasarımcıları eğitmen Gülistan Genç, Cem Atmaca ve proje koordinatörü Pelin Mumcu eğitmenliğinde hayal dünyalarını tabloya döken proje katılımcıları, yunuslardan denizatlarına, balıklardan yosunlara kadar denizi resmetti. Pano tamamlandıktan sonra Alsancak Dominik Caddesi'nde, Gazi İlkokulu'nun bahçe duvarına monte edildi.
Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, panoyu yapan otistik çocukların sevincine ortak oldu, mozaikli duvarın önünde onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Başkan Tartan, projenin sosyal boyutuyla büyük önem taşıdığını belirterek, “Özel çocuklarımız dünyalarını bize faklı bir şekilde, farklı yollarla ifade ediyorlar. Fırsat verildiğinde, biraz destek olduğunda neler yapabileceklerini en güzel şekliyle gösteriyorlar. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.
Sponsor bulunması halinde, okul duvarı için 50 metrelik daha pano yapılacağı belirtildi.