Sınavların aynı gün yapılacak olması birçok öğrenci için mağduriyet anlamına geliyor. Normalde 15-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları referandum dolayısıyla ertelenmiş ve 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacağı duyurulmuştu.

Halbuki 29 Nisan tarihinde 2017 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem Sınavı yapılacak. Sadece Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi değil Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile İstanbul Üniversite Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınavları da 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

YÖK’e bağlı üniversiteler ile yine YÖK’e bağlı ÖSYM’nin yaptığı 2017 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem Sınavı’nın çakışması ise öğrencileri mağdur edecek.

Anadolu Üniversitesi ile görüştüğümüzde konunun kendileriyle alakalı olmadığını ÖSYM’nin kendilerine verdikleri takvime uygun hareket ettiklerini ifade ediyorlar. ÖSYM’den görüştüğümüz yetkililer ise “2017 yılı sınav takvimi yılın başında planlanıyor ve gerekli kurumlara iletiliyor. Bizim sınavlarımız Türkiye geneli olduğu için erteleme veya tehir söz konusu olamaz.” diyor.