MARDİN ve ilçelerinde 41 yıl boyunca öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan ve başarılarından dolayı örnek gösterilen 75 yaşındaki Mehmet Şükrü Aytaç'ın ölümü kentte üzüntüyle karşılandı.
Mardin ve ilçelerindeki okullarda 41 yıl boyunca öğretmenlik ve yöneticilik yaparak binlerce öğrenci yetiştiren, görev yaptığı yıllarda eğitim camiasında gösterdiği başarılardan dolayı birçok takdir ve teşekkürname ile ödüllendirilen Mehmet Şükrü Aytaç, akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. Hastalığı nedeniyle bir süre Ankara'daki hastanelerde tedavi gören Aytaç, son günlerini ise Mardin'deki evinde sevenleriyle birlikte geçirdi. Her gün başta öğrencileri ve hemşehrileri olmak üzere onlarca kişinin evinde ziyaret ettiği Aytaç'ın ölümü sevenlerini üzdü.
Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Şükrü Aytaç'ın çok değerli bir öğretmen olduğunu belirten Vali Ahmet Cengiz, "Kendisini bir süre önce eşimle birlikte evinde ziyaret etmiş, 2 saate yakın sohbet etmiştim. Çok değerli bir insandı. 41 yıllık öğretmenlik yaşamında eğitim camiasına binlerce kişiyi kazandırmıştı. Binlerce genç yetiştirmişti. Vefatı bizleri çok üzdü" dedi.
Emekli öğretmen Mehmet Şükrü Aytaç, kent merkezindeki aile mezarlığında sevenleri tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi.