Arzu KAYA-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL,() İstanbul Valiliği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Eyüp Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, fiziksel engelli çocuklar ile aileleri katıldı.

ENGELLİ EĞİTİMİNDE PİLOT UYGULAMA
Projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, projenin zihniyet dönüşümünün simgesi olduğunu belirterek, “10 yıldır eğitim sisteminde yapmaya çalıştığımız düzenlemeler, özellikle bireysel farklılıkları hesaba katarak her öğrencimize kendi özel koşullarına uygun bir eğitimi vermenin imkan ve şartları hazırlamak. Tek tipçi eğitim anlayışı bir dönemin zorunluluğuydu. Eğitimde de bireysel farklılıkları çok fazla gözetmeyen bir anlayış hakimdi. Ama bugün ulaştığımız teknolojik imkanların da katkısıyla bir zorunluluk olmaktan çıktı. İşte bugün online eğitimle her engelli çocuğumuz için kendi engel türü ve oranına göre bireyselleştirilmiş eğitim vermenin pilot uygulamalarından birini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

“ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA DÜNYA ÇAPINDA BAŞARILARA İMZA ATTIK"
Türkiye'nin organizasyon seviyesini göstermek açısından bu projenin iyi bir örnek olduğunu ifade eden Bakan Avcı, “Türkiye son 10 yıldır sadece Avrupa ölçeğinde değil dünya ölçeğinde engellilerine sahip çıkma, sorunlarına çözüm getirme konusunda dünya çapında başarılara imza atan bir ülke" dedi.
Konuşmasının ardından engelli öğrenciler, Bakan Avcı'ya tablo hediye etti.

"ONLİNE EĞİTİM İLE ENGELLERİ AŞIYORUZ" PROJESİ NEDİR?
Proje ile İstanbul'da yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle okuldaki eğitime erişemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmış olan 7-18 yaş aralığındaki 531 engelli öğrenciye tablet bilgisayara sahip oldu. Evden eğitim imkanına sahip olan engelli öğrencilere tablet aracılığı ile online eğitim imkanı sunuldu.

AK(FOTOĞRAF)