YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün 'Ana Kız Okuldayız' projesi kapsamında açtığı okuma yazma kursuna katılan 73 yaşındaki Sultan Arslan ile 60 yaşındaki Melek Ceylan kısa sürede okuma ve yazmayı öğrendi.
Sorgun HEM Müdürlüğü'nün açtığı 2'nci Kademe yetişkinler okuluna giden Sultan Arslan ile Melek Ceylan, okuma yazma öğrenip, örnek oldular. Okuma yazma bilmemesi nedeniyle ilerleyen yaşına kadar hep sıkıntı çektiğini belirten Sultan Arslan, "2 aydır okuma yazma kursuna katılıyorum. Yıllardır okuma yazma bilmediğim için sürekli başkalarının yardımına muhtaç kalıyordum. Şimdi ise okuma yazma öğrenerek artık her işimi kendim yapıyorum. Daha önceleri hastaneye gittiğimde hangi bölüme gideceğimi bilemiyordum. Şimdi Allah'a çok şükürler olsun kendim okuyarak bulabiliyorum" dedi.
Eylül ayında açılan okuma yazma kursuna katılan Melek Ceylan ise yaklaşık 5 ayda okuma-yazma öğrendiğini belirtirken, "Allah herkese nasip etsin. Kuran-ı Kerim'in Türkçe açıklamasını öğrenmek için okuma yazma kursuna yazıldım. Şimdi zor da olsa kimsenin yardımı olmadan kendim okuyabiliyorum. Okuma yazma kursunda öğrendiklerimi evde tekrarını yaptım. Bu konuda torunum da bana çok destek oldu" dedi.
Usta öğretici Pınar Ünal ise 2009 yılının Ekim ayında başladığı görevi boyunca toplam 32 kurs açtıklarını ve yoğun ilginin olduğunu belirtti.