AFYONKARAHİSAR Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki temizliğin artması amacıyla, 'Beyaz Bayrak' uygulaması başlattı.



Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yaptığı temizlik ve hijyen denetimden geçen 68 okul, 'beyaz bayrak'la ödüllendirildi. Şemsettin Karahisari Orta Ortaokulu'nda düzenlenen törenle okullara 'beyaz bayrak' verildi. Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, gelecek yıl tüm okulların 'Beyaz Bayrak' seviyesine ulaşmasını beklediklerini söyledi.



68 OKULA BAYRAK



Projenin öğrenci sağlığının korunması amacıyla başlatıldığını belirten Akgün, "Eğitimin ya da başka hizmetlerin ortaya konması için sağlık gerekiyor. Okullarımızda çok sayıda öğrencinin bir arada ve günün uzun kısmını birlikte geçiriyor. Buradaki temizlik, öğrenicileri birçok hastalıktan koruyacak, daha sağlıklı bir eğitim ve öğretim süreci geçirmelerine katkı sağlayacaktır. 68 okulumuzu tebrik ediyorum" dedi.



BEYAZ BAYRAK İNMESİN



Beyaz bayrak taşımaya hak kazanan okulların, hijyen ölçütlerine dikkat etmelerini isteyen Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise temizlik konusundaki hassasiyetin devam etmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Sağlıklı ve temiz bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Yalçın, "Sağlık ne kadar önemliyse, eğitimin de onun kadar önemi vardır. Toplumun sağlığı için okul öncesinden başlayarak okullarımızda bu eğitimin kazandırılması, sağlıklı bir toplumun adımlarının atılması gerekiyor. Beyaz bayrak 2 yıl için veriliyor. Beyaz bayrağı bir daha indirilmemesi için veriyoruz" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)