ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, ailesi tarafından okula gönderilmeyen 12 yaşındaki Baran Tekin, Kaymakam Hamza Erkal tarafından makam aracıyla Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) götürüldü. Kaymakam Erkal, ailenin maddi sıkıntılarını çözeceklerini söyledi.
Siverek'e 45 kilometre uzaklıktaki Karabahçe Köyü'nde oturan 12 çocuklu Mahmut Tekin, 3 hafta önce Karabahçe Orta Okulu 6. sınıf öğrencisi kızı Baran Tekin'i okula göndermeyeceğini okul yönetimine bildirdi. Bugün sabah saatlerinde okul yöneticileri Kaymakam Hamza Erkal'ı arayarak, 3 haftadır okula gelmeyen Baran Tekin'in, bugün de gelmemesi halinde SBS'ye giremeyeceğini bildirdi.
Hemen harekte geçen Kaymakam Erkal, makam aracıyla Karabahçe Köyü'ne giderek baba Mahmut Tekin ile görüşüp, kızını okula ve sınavı göndermesini istedi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu okula gönderemediğini belirten baba Tekin'e, Kaymakam Erkal; çocuğun okul masraflarını karşıyacağını söyledi.
Kaymakam Hamza Erkal, daha sonra Baran Tekin ile makam aracına binerek 2 kilometre uzaklıktaki Karabahçe Orta Okulu'na gitti. Giriş belgesi alınan Baran Tekin, sınavına girdi.
Kaymakam Erkal, kız çocuğunun okula kazandırılmasının kendileri için büyük bir olay olduğunu belirterek, "Bir kız çocuğunun okula kazandırmak bizim için büyük bir olay. Onun hayatını geleceğini kurtarmak adına babasıyla yakınlarıyla görüştük. Onlarda ikna oldu. Ailenin bazı sıkıntıları vardı, onlara yardımcı olup çözeceğiz. Baba, bize söz verdi; kızını okula gönderecek. Kızımızın böyle bir yerden çıkıp, ayrılıp hayatını kurtarması için tek çıkış yolu okumaktır. Tabi kızımızın okula başlaması bizim için mutluluk verici bir olay" dedi.