SAMSUN'da cami yapımı için Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin mevcut binasından taşınmasına tepki gösterip eylem yapan öğrenci ve velileri ile sivil toplum örgütü kuruluşu üyeleri eylemlerine bugün de devam etti.
Samsun'un merkez Atakum İlçesi'ndeki Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin yıkılıp yerine cami yapılmasına tepki gösteren okul öğrencileri ve veliler dün okul önünde basın açıklaması yapıp Samsun-Sinop karayolunu tek yönlü trafiğe kapattı. Grup daha sonra okul bahçesinde 3 çadır kurarak bekleme eylemi başlattı. Polis bu geceyarası operasyon yapıp 3 çadır ile çadırda bekleyen 13 kişiyi okul bahçesinden çıkarttı. Okulun öğrencileri ile velileri ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 80 kişilik grup eyleme bu gün de devam etti. Grup okul önünde toplanıp içeri girmek istedi. Ancak okulun giriş kapısında barikat kuran polis kimseyi içeri almadı. Bunun üzerine eylemciler açtıkları 'okuluma dokunma ağacıma kıyma' pankartıyla beraber 'Samsun uyuma okuluna sahip çık' sloganı atarak okulun ön tarafında bulunan yol kenarındaki kaldırımda yürüdü. Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar; grup adına basın açıklaması yaparken, şöyle dedi:
"Dün okulumuzun bahçesinde okul öğrencileriyle birlikte çadır açtık. Ancak geceyarısı emniyet güçleri tarafından baskı altında okuldan dışarı atıldık. Biz bu muameleyi haketmedik. Okulun gerçek sahipleri öğrenciler bugün okullarına girememektedir. Emniyet güçleri bizi okulumuzdan uzak tutmaya çalışmaktadır. Biz eylemimize okulun önünde bekleyerek devam edeceğiz."
Yapılan basın açıklaması ardından yaklaşık 10 okul öğrencisi okulun bahçe kapısının önünde bekleme eylemine devam etti.

FOTOĞRAFLI