Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, eğitim camiasında kaos oluşmaması için Anayasa Mahkemesi'nin okul müdürleri atama kararını iptal etmesi gerektiğini belirterek, "Okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin kim olacağı iktidar partisinin ilçe teşkilatlarında yandaş sendikayla belirlenmiş durumda. Bizim sendika temsilcilerine istifa etmesi halinde okul müdürlüğü teklifi bile yapılıyor" dedi.
Denizli Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, bağlı sendika temsilcileriyle birlikte açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Denizli'de Milli Eğitim'de yetkili sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu, ancak sendika olarak büyük sıkıntılar çektiklerini ve baskılara maruz kaldıklarını söyledi. Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda okul müdürü atamaları kararının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim camiasında kaos oluşmaması için bu karar iptal edilmelidir. Siyasi iktidar ve yandaş sendika tarafından toplantılar yapılıyor ve kriterlere bakılmadan torpille okul müdürleri belirleniyor. Okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin kim olacağı iktidar partisinin ilçe teşkilatlarında yandaş sendikayla belirlenmiş durumda. Bizim sendika temsilcilerine bile istifa etmeleri halinde okul müdürlüğü ve çeşitli müdürlük teklifleri yapılıyor. Siyasi iktidarın ilçe teşkilatlarında ilçe milli eğitim müdürlerinin ve okul müdürlerinin kim olacağının listesi bile yapılmış durumda. Kimin müdür olacağının kriterine bile bakmıyorlar. Onlar için önemli olan yandaş sendikaya ve iktidara yakın olmasıdır. Milletvekillerinin bu işlerin içinde olacağını sanmıyoruz, ama parti yöneticileri sendikayla birlikte hareket ediyor. Biz Kamu-Sen olarak bununla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un da yanlı davrandığını ileri süren Demirtaş, "Biz yetkili sendikayız. Biz Türk Eğitim Sen Şubesi olarak, Milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz'u ziyaret ettik. Daha sonra iktidara yakın olan sendika da ziyaret etmiş, ancak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesine haber olarak iktidara yakın olan sendika konmuş ama bizim sendikadan bile bahsedilmemiş" diye konuştu.

RÇ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)