İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN’da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılmak istenmesine tepki gösteren öğrenciler ve veliler, binadaki eşyanın taşınacağı haberi üzerine okula gitti. 32 gündür eylem yaptıklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, "Okuldan bu yıl mezun olan çocuklarımız KPSS'ye bir türlü başvuru yapamadı. Sistem bizi kabul etmiyor. Böyle bir okul yok görünüyor" dedi.
Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılmak istenmesine tepki gösteren öğrenciler ve veliler, eylemlerinde 32'nci güne geldi. Okuldaki eşyaların kamyonlarla taşınacağı söylentisi üzerine sabah saat 07.30'da okul önünde toplanan öğrenciler ve velileri, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, "Okulumuzu korumak için yaptığımız eylemin 32’nci günü. Çocuğum bu okuldan bu sene mezun oldu ancak KPSS’ye bir türlü başvuru yapamıyoruz. Sistem bizi kabul etmiyor. Okulun yeri ve ismi değiştiği için bu yıl ilk defa eğitime başlayacakmış gibi görünüyor. Bu nedenle de hiç mezun vermemiş görünüyor ve bizim çocuklarımız da yok sayılıyor" dedi.
Okulun taşınması ile ilgili usulsüz bir ihale yapıldığını iddia eden Gürpınar, "İhale önümüzdeki Perşembe günü sonuçlanacak. Fakat 1 günde 2-3 kişi arasında ihale yapılmış, 1 kişi ihaleyi almış ve bugün için de taşınma işleminin başlayacağını öğrendim. Bunda ihaleye fesat karıştırma, usulsüzlük, ne ararsanız her şey mevcut. Çünkü hiçbir komisyon üyesinin imzası olmayan bir sözleşme hazırlanmış. Dolayısı ile kamyonların bugün ya da yarın buraya gelmesi tamamıyla kanuna ve hukuka aykırıdır. Buradaki polis arkadaşlardan rica ediyorum. Taşınma işlemi için 11 Ağustos olarak tarih alınmış. Eğer bu tarihten önce burada bir taşınma olayı olursa bu suç unsurudur. Emniyet mensubu arkadaşlarımdan bize değil, onlara müdahale etmesini bekleyeceğim. Çünkü hiçbir resmi evrakı olmadan okuldan eşya çıkarmak resmen hırsızlıktır, suçtur" diye konuştu.
Çocuklarının KPSS’ye başvuru yapamamaları ve mağduriyetleri konusunda Milli Eğitim'deki yetkililerden açıklama beklediklerini vurgulayan Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, "Özellikle bu KPSS’ni süresi dolmak üzere. Bizim çocuklarımızın 2 yılına mal olacak. Veliler olarak yetkililerden açıklama bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI