Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da Eğitim- Sen ve Eğitim- İş üyesi öğretmenler, Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi'nde görevli meslektaşları Meral Sarıgül'ün hakkındaki idari soruşturmanın ardından başka bir okula gönderilmesine tepki gösterdi.
Merkez Çukurova İlçesi'ndeki Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi önünde toplanan yaklaşık 30 öğretmen, 'Meral Sarıgül yalnız değildir', 'Baskılar bizi yıldıramaz' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganları attı. Alkış ve ıslıklarla eylemlerini sürdüren grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, "Bu eğitim döneminin başında 10 Ekim 2013'te Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmeni Meral Sarıgül, 11/F sınıfında Atatürk devrimlerini anlatırken, bir türbanlı öğrenci, 'Atatürk olmasa da olurdu' demiş. Öğretmen de 'Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette yaşıyoruz, bu neyin nesi?' diyerek ikaz etmiş. Bu öğrenciler ise meslektaşımızı değerlerine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet etmiş" dedi.
'OKUL MÜDÜRÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYDI'
Öğrencilerin şikayeti üzerine okul yönetiminin idari soruşturma açtığını anlatan Ahmet Karagöz, şunları kaydetti:
"30 Mart'taki yerel seçimlerde Adana'nın Feke İlçesi'nde AKP'den belediye başkan aday adayı olan okul müdürü Mustafa Aksoy, öğretmene soruşturma açarken, o şikayetçi öğrencilerin de olayla ilgili ifadesine başvurmuştur. Soruşturma sonucunda meslektaşımız 5 Şubat 2014'te 30'da 1 oranında maaş kesme cezası almıştır. Ayrıca arkadaşımız Seyhan Adasokağı Anadolu Lisesi'ne bu ay başında sürgün edilmiştir. Biz sürgüne gönderilen arkadaşımız için hukuki haklarımızı kullanacağız. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu tutumunu kınıyor, alınan kararın gözden geçirilmesini ve sürgün kararın geri alınmasını istiyoruz."
Yapılan açıklamanın ardından öğretmenler bir süre daha sloganlar atıp dağıldı. Olayla ilgili bilgisinin olmadığını bildiren Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen ise araştırma yapacaklarını söyledi.

YB(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)