BURSA'da Eğitim Günleri kapsamında Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri ile biraraya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenlerin işlerinin sadece derslere girip çıkmaktan ibaret olmadığını belirterek "Öğretmenler hayallerinde, rüyalarında bile öğrencilerini görüyor" dedi.
Ticaret Meslek Liselerinde görev yapan meslek dersi öğretmenleri, Bursa'da Eğitim Günleri kapsamında düzenlenen panelde bir araya geldi. Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi tarafından koordine edilen panel Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde gerçekleşti. “Öğretmenlerimizin donanımlı olmaları ve işlerini profesyonelce yapmaları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çeşitli projeler ürettik. Bu projelerden yalnızca biri olan eğitim günleriyle öğretmenlerimizi bir araya getirdik" diyen Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenlik mesleğinin sadece bilgi öğretme değil, önemli bir ölçüde duygu mesleği olduğunu belirtti. Atilla Gülsar, “Büyük fedakârlık ve özveriyle çalışan öğretmenlerimizin işi sadece derse girip çıkmakla bitmiyor. Öğretmenler hayallerinde, rüyalarında bile öğrencilerini görüyor. Benim öğretmenim 7 X 24 saat çalışıyor" şeklinde konuştu. Bursa mesleki eğitiminin ülke genelinde ön plana çıktığını ifade Atilla Gülsar, “Bursa dışarıda kaliteli mesleki eğitimiyle anılıyor. Bu başarıda asıl pay sahibi öğretmenlerimizdir. Hepsini kutluyorum" dedi.
Eğitim panellerinin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici de “Bursa'da yüzde 62'yi aşan mesleki eğitim oranı Türkiye ortalamasının üstündedir. Mesleki eğitimden yetişenlere ara eleman deniliyor. Biz bunu değiştiriyoruz. Bu öğrenciler sanayinin ara elemanları değil ana elemanlarıdır" dedi.
Mesleki eğitimde iyi örneklerin paylaşıldığı panelde, okulların tanıtımı, F Klavye yarışmasında dereceye girenlere ödül töreni gerçekleştirildi.