VAN'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Devetaş Köyü Karavil mezrasında bulunan Müzeyyen- Raif Kürümoğlu İlkokulu'nun 2 öğretmeni, kimseye haber vermeden 1 hafta önceden tatil kararı aldı. Öğrencilere karnelerini de okulun İş-Kur elemanı tarafından dağıtıldı. Okulu ziyaret eden Muradiye Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, öğretmenlerin kendilerine bilgi vermeden gittiğini, gerekli işlemleri hemen yapacaklarını söyledi.
Muradiye İlçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan 45 haneli Karavil mezrasının 2 derslikli, Müzeyyen-Raif Kürümoğlu İlkokulu, geçtiğimiz cuma günü 1'i kadrolu, 1'i sözleşmeli 2 öğretmenin kararıyla yarıyıl tatiline başladı. Bu olay yardımsever vatandaşların gönderdiği kışlık giyecek ve çeşitli malzemeleri öğrencilere dağıtmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kütükçüoğlu, Şube Müdürü Müslüm Eren ve Bakır Bedevioğlu'nun okulu ziyareti sırasında ortaya çıktı. Kütükçüoğlu, okulda öğretmen ve öğrencileri göremeyince hemen okulun İş-Kur elemanını çağırıp nedenini sordu. İş-Kur elemanınını verdiği bilgiler üzerine de gerçek ortaya çıktı.
Boş sınıfta tutanak tutan Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, yardımseverler tarafından gönderilen giysileri öğrencilere dağıtmak ve denetimlerde bulunmak üzere mezrada olduklarını söyledi. Kütükçüoğlu, karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, "Öğretmenler bize bilgi vermeden okulu İş-Kur elemanına teslim edip gitmişler. Karneleri de İş-Kur elemanı tarafından öğrencilere dağıtılmış. Tutanağımızı tuttuk, önemli bir mazeretleri olmadığı takdirde yasal işlem başlatarak gereken kanuni işlemleri yapacağız. Öğrencileri bir hafta önceden mağdur edip bizim bilgimiz dışında okuldan ayrılıp gitmeleri doğru bir şey değildir" dedi.
Okul çevresinde bulunan öğrenciler ise karnelerini okulun İş-Kur elemanından aldıklarını, öğretmenlerinin ise Cuma günü köyden ayrıldığını anlattı.