BALIKESİR’de anasınıfı öğretmeni Fatime Servet Çetin’in, bir kadın velinin saldırısına uğraması, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi meslektaşları tarafından ortak basın açıklamasıyla kınandı.
İddiaya göre, M.B., geçen pazartesi günü oğlunu dövdüğünü ileri sürdüğü Sevinç Kurşun İlkokulu Ana Sınıfı öğretmeni Fatime Servet Çetin’e saldırdı. Saçından çekilip, yere düşürüldükten sonra tartaklandığı ileri sürülen öğretmen Çetin’e Balıkesir Devlet Hastanesi’nden bir haftalık iş göremez raporu verildi. Çetin, kendisine saldıran veliden şikayetçi oldu.
Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi yaklaşık 100 öğretmen, bugün Sevinç Kurşun İlkokulu önünde toplanıp, Fatime Servet Çetin öğretmene yapılan saldırıyı kınadı, 'Öğretmene kalkan eller kırılsın', 'Sokakta, okulda şiddete hayır' sloganları atıldı.
Sendikalar adına ortak açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Teşkilatlandırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Baki, bu tür saldırıların giderek arttığına dikkat çekip, şunları söyledi:
"Maalesef öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Eğitim öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yetkililer tarafından alınmamakta, tüm sorumluluk öğretmenlere bırakılmaktadır. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulması için afaki ve günü kurtaran sözlerin dışında icraata geçirilebilecek uygulamaların bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Eğitimde şiddet, ciddi anlamda yaygınlaşıyor ve salgın bir hastalık gibi çevreye bulaşıyor. Velilerin bu tür davranışları öğrencilerimize de kötü örnek olmaktadır."
ALO 147 VE BİMER TEPKİSİ
Açıklamada veliler ve öğretmenlerin giderek öğretmene şiddeti kendilerinde bir hak görmeye başladığını da vurgulayan Baki, "Alo 147 Milli Eğitim Bakanlığı Şikayet Hattı, BİMER gibi uygulamalar her zaman öğretmeni haksız, veliyi ve öğrenciyi ise her ne yaparsa yapsın haklı görmektedir. Bu bakış açısı öğretmenin toplumdaki değerini günden güne düşürmekte, karşı karşıya kaldığı şiddet olaylarını ise meşrulaştırmaktadır. Bu tarz olaylarda tüm eğitim çalışanlarının ve eğitim sendikalarının biraraya gelerek tepkilerini göstermeleri gerekmektedir. Bizler bu darp edilme olayını yaşayan arkadaşımızın yanında olduğumuzun ve bu talihsiz olayın sonuna kadar tekipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.