ATIK yönetimi ve geri dönüşüm konularında, okullara yönelik yürüttüğü eğitim çalışmalarında teori kısmını tamamlayan Konyaaltı Belediyesi, şimdi de öğrencileri teknik gezilerle atık yönetiminin önemini yerinde uygulamalı olarak anlatıyor.
Konyaaltı Belediyesi, yürüttüğü 'Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği' konulu öğrenci eğitim programını tamamladı. Projenin teori kısmında 19 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye 'Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği' konularında eğitim verildi. Konyaaltı Belediyesi, şimdi de projenin ikinci aşaması olarak öğrencilere atık yönetiminin hayatımızdaki önemini, yerinde anlatıyor.
Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce yürütülen teknik gezilerin ilk etabında ASAT Hurma Atıksu Arıtma Tesisi ziyaret edildi. Özel Antalya Deniz İlköğretim Okulu’nun öğrencileri, atıksuyun arıtım sürecini yerinde gördü. Servislerle öğrencileri okullarından alarak tesisi gezdiren Konyaaltı Belediyesi, 'çevre bilinci küçük yaşta oluşur' düşüncesiyle, öğrencilerde çevre duyarlılığını yerinde aşılamayı amaçlıyor.
Eğitim seminerleriyle 19 okulda 3 bin öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şimdi de bu bilgileri pekiştirecek teknik gezilerle öğrencilere çevre bilinci aşılamak istediklerini söyledi. (FOTOĞRAFLI)