ANTALYA Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 2013-2014 eğitim öğretim yılı yarı yılının sona ermesi nedeniyle mesaj yayımladı.
Öğrencilerin dönem boyunca yeni bilgi ve becerilerle birçok kazanım edindiğini, okulla ilk kez tanışan çocukların heyecanla başladıkları okullarına uyum başarısı geliştirdiğini aktaran Osman Nuri Gülay, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Öğrendikleri her türlü bilgi ve beceriyi pekiştirmek ve kalıcı hale getirmek için çalışıp çabaladılar. Bugün dönem boyunca yapılan tüm bu çalışmaların not olarak değerlendirildiği ve tatlı bir heyecanla beklenen karnelerini aldılar. Dinlenme ve eksiklerinizi tamamlayabileceğiniz yarıyıl tatili sizleri bekliyor."
"Almış olduğunuz karne, bu öğretim yarı yılında alınan tüm notlarınızın bileşkesidir ve derslerdeki bilgi düzeyinizi gösterir. Dolayısıyla karnenizdeki notlar, kişilik değerinin veya zekanın değil, yapılan çalışmaların ve sergilenen çabanın bir göstergesidir. Bir not çizelgesinin ötesinde almış olduğunuz karne; sonraki zaman için uyarıcı özellikler veya başarılı olunan alanlara sağlıklı yönlendirilebilme için ipuçları taşımaktadır."
"Kazandığınız akademik gelişim, alınan notlar, sınav sonuçları kadar duygusal ve davranışsal gelişim, kazanılan sosyal beceriler ve sahip olunan insani değerler de son derece önemlidir. Bu kazanımların hayat başarısı için en az akademik donanım kadar gerekli ve değerli olduğu unutulmamalıdır. Bu açıdan değerlendirdiğimizde almış olduğunuz karneyi başarısızlığın göstergesi değil, tatilde eksiklerin tamamlanması için bir fırsat olarak görmemiz gerekir."
Tatil döneminin sağlıklı şekilde planlanması ve değerlendirilebilmesi açısından anne babaların dikkatli olması, tatilin nitelikli geçmesinin sağlanması gerektiğini kaydeden Gülay, "Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geçirilecek bir tatil aile içi ilişkiyi geliştirme, duygusal birlikteliklerin artması ve birlikte geçirilen zaman açısından da bir fırsat oluşturacaktır" dedi. (FOTOĞRAFSIZ)