MANİSA’nın Yunus Emre İlçesi’ndeki Türk Hava Kurumu İlkokulu’nda iki haftadan bu yana doğalgaz kazanında giderilemeyen arıza nedeniyle 550 öğrenci soğukta eğitim görüyor. Miniklerin hasta olmaması için sınıflarda elektrikli ısıtıcıların kullanıldığı belirtildi. Veliler duruma tepki gösterdi.
Yunus Emre İlçesi’ndeki Türk Hava Kurumu İlkokulu’nun 2 hafta önce doğalgaz kazanında arıza meydana geldi. Okuldaki 550 öğrenciden çoğu üşüdükleri için sınıfta montlarını çıkartmıyor. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Sezek, şöyle konuştu:
"İki hafta önce kazanların bozulması nedeniyle ısınma sorunu başladı. Sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü kazanın onarımı için ihale yaptı. İhaleyi alan yüklenici firma ise kazanda incelemede bulunduktan sonra, bozulan parçasının yurt dışından geleceğini söyledi. Şimdi parça gelinceye kadar çocuklarımız soğukta ders yapacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu konuda göreve davet ediyoruz. Bir an önce yaşanan ısınma sorunu çözülsün."
VELİLERDEN ELEKTRİKLİ ISITICI
Çocukların derslerde ısınmalarını sağlamak için velilerin evlerden elektrikli ısıtıcı getirdiğini belirten Sezek, "Taşımalı ısınmayla çocuklarımızı ısıtıyoruz. Okulumuzdaki 24 dersliğimizin hepsinde birer elekrtikli ısıtıcı var. Ancak bunlar yeterli gelmiyor. Çocuklarımız sınıflarında montlarla ders yapıyor. Birçok öğrencimiz üşütüp hasta oldukları için okula gelmedi. Öğrencilerimiz kadar öğretmenlerimiz de hasta oluyor" dedi. Okulda iki çocuğunun eğitim gördüğünü kaydeden Serap Daş ise, yetkililerin bir an önce sorunu çözmesini istedi.