Servet ARSLAN/AĞRI, () - AĞRI İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, veli ve öğrencileri zayıf notların bulunduğu karnelere karşı uyardı.
Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, 2013-2014 eğitim sezonunun sona ermesiyle velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Her öğrenci için aynı tatil önerilerini sunmanın çok doğru olmayacağını vurgulayan Dursun, her öğrencinin kendi kişiliğine, ihtiyacına ve aile yapısına uygun bir tatil planı hazırlaması gerektiğini belirtti.
Öğrencilere tatilde neler yapılabileceği konusunda öneride bulunan Dursun, "Yaz tatilini mutlu, verimli ve güzel bir şekilde geçirmek kendinize yaz tatili programı çıkarın. Programı hazırlarken dinlenmeye, gezmeye, arkadaşlıklara ve eğlenmeye vakit ayırın. Aynı zamanda bu plana düşük yoğunlukta ders çalışma zamanları da ekleyin. Tatili gece geç saatlere kadar oturulan, öğlen saatlerinde kahvaltı yapılan zamanlar olarak düşünmeyin. Günlük uyku ve yemek saatlerinize ani değişliklerinden kaçının. Tatiller başarısız olduğunuz ve eksik olduğunuz dersleri telafi ederek sınıftaki öğrencileri yakalamak için önemli fırsatlardır. Eğer dersi öğrendiğinizi düşünmenize rağmen soru çözerken çok sık yanlış yapıyorsanız, konuları tekrar etmeli ve bol soru çözmelisiniz" dedi.
Karnenin öğrenciye verildiği gibi aynı zamanda aileye de verildiğini anımsatan Dursun şunları söyledi:
"Aileler şunu asla unutmamalı zayıf karne, zayıf ana babalığın da göstergesidir. Aileler çocuklarının karne korkusunu yenmelerini sağlamak için, istenmeyen bazı davranışların oluşmaması için, şimdiki görünen başarısızlığın ileriki yıllarda başarıya dönüşebilmesi için en önemlisi de ana-baba karnesindeki zayıf notlarını kurtarabilmeleri için, çocuklarına karne zamanı şu şekilde yaklaşmalıdırlar. Çocuğunuzun karnesiyle ilgili duygularınızı, çocuğunuzun kişiliğini incitmeden net bir şekilde anlatın. Onun başarılı olabilmesi için onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin. Kesinlikle çocuğunuzu suçlayıp yargılamayın. Onu eleştirip, emirler vermeyin. Çocuğunuzu arkadaşlarıyla, kardeşleriyle, komşularınızla kıyaslamayın. O herkesten farklı kendine benzeyen bir bireydir unutmayın. Çocuğunuzu kesinlikle aşağılamayın hele arkadaşlarının yanında buna hiç kalkışmayın. Onun kendine olan güven duygusunu zedelemiş olursunuz. Çocuğunuza devamlı cezalandırma, bağırma gibi davranışlarla yaklaşmayın. Çocuğun kendi karnesiyle ilgili anlattıklarını dinleyin. Onun düşüncelerine önem verin."

FOTOĞRAFLI