TEOG sınavının bu yıl yapılıp yapılmayacağı netlik kazandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu sene TEOG yapılmayacak" açıklamasında bulundu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı: Bu sene TEOG yapılmayacak

İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamasından satırbaşları:

NELER YAŞANMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milyonlarca öğrencinin merak ettiği TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ile ilgili olarak "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım" demişti. Bunun üzerine Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçmişti.
 

TEOG NEDİR?

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava giriliyor ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puana eklenmiş yıl sonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşiliyor.



6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmenin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi oluyor. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşiyor. Bu sınavlardan alınan sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanı hesaplanıyor.

6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girilen bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanları hesaplanıyor ve bu puan öğrencinin liseye yerleşme puanını etkiliyor.

Sınavlara her öğrenci kendi okulunda giriyor ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) oluyor.