Metin ÖZDEMİR/POLATLI (Ankara), () - ANKARA'nın Polatlı ilcesinde Gazi Üniversitesi'ne bağlı olara 2010 yılında açılan Fen Edebiyat Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde 200 öğrenci, Soma'da ölen 301 madenci ile Bosna Hersek'teki sel felaketi ile ilgili pankartlar açtı.
Okulda düzenlenen mezuniyet törenine Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Belediye eski Başkanı Yakup Çelik ile diğer yetkililer ve öğrencilerin aileleri katıldı. Mezun olan öğrenciler tören alanına ellerinde Soma ve Bosna ile ilgili, 'Gün kömürden daha kara', 'Kirli çizmen şerefimizdir', 'Buruk mezuniyet', 'Kalbimiz Bosna' yazılı pankartlarla geldiler. Bazı erkek öğrenciler de kep yerine baret giydiler. Öğrencilerin bu duyarlılığı ise protokol üyeleri ve öğrenci aileleri tarafından alkışlarla karşılandı. Törende fakülteyi birincilikle bitiren Büşra Ay'a rektör yardımcısı tarafından plaket ve hediye verildi.
'KIZGIN ÇÖLÜ GEÇTİLER, ÖNLERİNDE OKYANUS VAR'
Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. İbrahim Uslan, öğrencilerin Soma ve Bosna'ya yönelik duyarlılıkları için teşekkür etti. Uslan, "Mezun olan her öğrencimiz mezun olarak kızgın çölü geçmeyi başarmışlardır. Şimdi önlerinde ise okyanus var Şimdiki vazifeleri okyanusun büyüklüğüne bakmaksızın önlerindeki hedefi aşmaktır ve yeni kıtalara ulaşmaktır. Böylece geleceği inşa edeceklerdir" dedi. Fakülte Dekanı Prof. Selçuk Kervan ise mezuniyet töreninde anlamlı mesajların verildiğini, öğrencilerin duyarlı davranışlarının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kervan, mezuniyetin Polatlı'da ilk olmasının da ayrı bir sevinç oluşturduğunu kaydetti.
Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'nin ilk mezuniyet töreninde ayrıca fakültenin Polatlı'ya kazandırılmasını sağlayan belediye eski başkanı Yakup Çelik, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de günün anlamına ilişkin konuşma yaptılar. Törenin ardından mezun olan 200 öğrenci havaya kep attılar ve mutluluklarını aileleri ile birlikte yaşadılar.

MÖ (AY) (FOTOĞRAFLI)