MANİSA’da, açık öğretimde lise eğitimini tamamlayan 809 kişi mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklarıyla diploma almaya gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu.
Manisa Halk Eğitim Merkezi’nde, açık lise eğitimi alan 560, meslek lisesi eğitimi alan ve mezun olmaya hak kazanan 249 olmak üzere toplam 809 kişi için diploma töreni düzenlendi. Törene, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Grup Başkanı Ahmet Vefa Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya ve mezun olmaya hak kazananlar katıldı. Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi’nde eylül ayı itibariyle 274 kurs açıldığını, örgün ve meslek eğitiminden yararlanamayan kişilerin, bu kurslar sayesinde hayata atıldıklarını dile getirdi.
Manisa’da açık ortaokula 885, açık liseye 3 bin 260 kişinin devam ettiğini hatırlatan Altınsoy, bu yıl açık ortaokuldan 68, açık liseden 560, meslek lisesinden de 249 mezun verdiklerini kaydetti. Dönem birincisi Rabia Aktürk, diploma almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. Lise mezunu olamamanın burukluğunu giderdiklerini belirten Aktürk, velilere çocuklarını okutması çağrısı yaptı. Liseyi bitirmenin mutluluğunu yaşayan ve diploma almaya hak kazananlardan bazıları törene çocukları ile geldi. Her yaştan kişinin diploma aldığı törende renkli görüntüler oluştu.