Açılışını Vali Yardımcısı Halil Canavar ile İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin birlikte yaptığı Mesleki Eğitim Tanıtım ve Teknik Fuarı'na katılan meslek lisesi öğrencilerinin yaptığı projeler, ilgiyle ve gururla takip edildi.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Bu yıl fuarımızın 4’üncüsünü gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Fırsat verildiğinde ve uygun ortamlar oluşturulduğunda, güvendiğimiz ve inandığımız meslek liseli öğrencilerimizin neleri başarabileceklerini bu fuarda bir kez daha gözlemledik. Meslek liselerini ailelerin çocuklarını mecburen gönderdikleri okullar formatından çıkaracağız. Meslek liselerinin çocuklarımıza mesleki vasıflar kazandırma özelliğini arttıracağız. Bunun yanında, meslek liselerimizi çocuklarımızı hayata hazırlayan, üretme bilinci veren ve evlatlarımızın akademik başarılarını da arttıran okullara dönüştürmek başta gelen hedeflerimizdendir. Öğrencilerimizin gelişim ve dönüşümlerine katkı koyan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin de üniversite anlamında önlerinde herhangi bir katsayı problemi kalmadığını belirten Vali Yardımcısı Halil Canavar ise; "Bu problemlerin de yasal düzenleme ile aşılarak öğrencilerin önleri açıldı. Sanayinin arzu ettiği büyüyen ekonomimizin istediği çağdaş ve dinamik ekonomik hayatın talep ettiği nitelikli eleman vasfı olma yolunda hızla ilerlerken öte yandan lisan ve yüksek lisans açısından da herhangi bir kayıp yaşamamaktadırlar. Gerçekten okullarımız öğretmenlerimiz ve okul yönetimlerimizin önderliğinde kendi sahaların da başarıdan başarıya koşmaktadırlar” diye konuştu.

YERLİ CİHAZ İLGİ TOPLADI
Fuarda çok ilgi çeken stantlardan biri Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri bölümünün sergilediği medikal cihazlardı. Alan Şefi İsa Yüksel, bu standa ilişkin şunları söyledi: “Projeleri belirlerken sektörel ihtiyaçlara göre hareket ettik. Hastaların hastanelerde çekmiş olduğu en büyük sıkıntı, damar açma işlemlerinde damarın görülmemesinden kaynaklanıyor. Daha çok bebeklerde, bayanlarda ve diyabet hastalarında bu sorun yaşanıyor. Biz hastalarımızı rahatlatmak için bu projeyi geliştirdik.Cihazımızın adı ‘Damar Görüntüleme’ cihazı.Böyle bir cihaz Türkiye’de üretilmiyor. İthal ediliyor. Gerçekleştirdiğimiz bu cihazla kılcal damarlarımıza kadar görüntüleyebiliyoruz. Patent alma ile ilgili resmi başvurumuzu gerçekleştirdik. Sonucunu bekliyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Halil Canavar ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, patentin alınmasıyla ilgili ellerinden geleni yapacaklarına dair duygularını ifade ettiler.