MERSİN'de beden eğitimi öğretmenleri, 2013- 14 eğitim öğretim döneminin 2'nci yarısında meslek liselerinin 10 ve 11'inci sınıflarında beden eğitim dersinin kaldırılmasını protesto etti.
Mersin Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği üyeleri ile Eğitim-Sen üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. 'Meslek Liselerinden beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına hayır' pankartı açan 50 beden eğitimi öğretmeni 'Beden eğitimi dersleri kaldırılamaz', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' sloganları attı. Ardından söz alan Mersin Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği Başkanı Haydar Önen, son yıllarda Türk Milli Eğitim sisteminin yaz boz tahtasına döndüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Okula girdiği sistemle mezun olan bir öğrenci nesli dahi yoktur. Ne var ki, değişen her sistemle de mağdur olan hep beden eğitimi derslerini alması gereken öğrencilerimiz olmaktadır. Ders çizelgelerinde değişiklik yapılırken üzeri çizilecek ders olarak ilk akla gelen her zaman beden eğitimi dersi olmaktadır. Meslek liselerinde son yapılan değişiklikte de bu durum değişmemiş, beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. İlköğretimden lise son sınıfa kadar beden eğitimi dersi yaparak, yaşayarak işlenen son derece önemli ve dokunulmaması gereken en önemli alandır. Ancak meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir."
Beden eğitimi öğretmenleri açıklama ardından dağıldı.