MANİSA’da Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ndeki 250 öğrenciye Fatih Projesi çerçevesinde tablet bilgisayar dağıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Mart ayı sonuna kadar il genelinde 10 bin 450 öğrenciye tablet dağıtılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi çerçevesinde Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilere tabletleri törenle dağıtıldı. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Araçları Salonu’nda düzenlenen tablet dağıtım törenine Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Eğitim komisyonu üyesi Selçuk Özdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, son 10 yıllık süreç içerisinde eğitimde önemli hamleler yapıldığının ve Fatih Projesi’nin bu hamlelerin en önemli ayağı olduğunu söyledi. Altınsoy, proje çerçevesinde öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun olarak eğitim yapacağını belirterek, "Bu tabletlerde öğrencilerimiz dersle ilgili her şeyi bulacak. Teknolojinin son ürünleriyle birlikte eğitimde yükselişe geçecekler" dedi. Altınsoy, 2013 yılında Akhisar’da 850 tablet dağıttıklarını söyleyerek Mart ayı sonuna kadar il genelinde 10 bin 450 öğrenciye tablet dağıtacaklarını hatırlattı.
'BEYİN GÖÇÜNÜ ÖNLEDİK'
Törene katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise son 80 yılda Türkiye’den birçok bilim adamının yurt dışına göç ettiğinin altını çizdi. AK Parti’li Özdağ, "Son 10 yıllık zaman içerisinde uygulamaya konan gelişmeler ve eğitim hamleleri ile yurtdışına olan beyin göçünü önledik. Beyin göçümüz artık beyin gücümüze dönüştü. Türkiye artık yeni bilim adamları yaratıyor. Fatih Projesi ile teknolojinin son gereksinimleri öğrencilerimizin önüne sunularak geleceğin Türkiyesi yetişiyor" dedi. Özdağ, öğrencilere çağrıda bulunarak, "Asla ideolojilerin esiri olmayın. İdeolojiler bir deli gömleğidir. Bu deli gömleğini giymeyin. Bizim hür düşünen gençlere ihtiyacımız var. Her zaman hür düşünün ve Türkiye’yi ABD veya Japonya yapın" diye konuştu.
Vali Abdurrahman Savaş ise bir ülkenin çağın gereksinimlerini en iyi şekilde yakalayarak kendi kültürüne uyarlaması gerektiğinin altını çizdi. Vali Savaş, gençlerin kendilerine tanınan fırsatları en iyi şekilde kullandıklarını söyleyerek ülkenin bu sayede kalkınacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından Vali Savaş, öğrenci ve öğretmenlere sembolik olarak tabletlerini dağıttı.

İK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)