Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, () - KAYSERİ Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, 'Evde eğitim' projesi kapsamında eğitim gören lösemili Zeynep Koşak’ın karne sevincine evinde ortak oldu.
Kayseri’de 282 bin öğrenci karnelerini alarak, yaz tatiline girdi. Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da hastalığı nedeniyle diğer yaşıtları gibi okulunda karnesini alamayan lösemi hastası 7 yaşındaki Zeynep Koşak’ı evinde ziyaret ederek, karnesini ve hediyelerini verdi. 'Evde eğitim' projesi kapsamında eğitim gören lösemi hastası Zeynep Koşak’ı öğretmeni Mehtap Keklik ile birlikte TOKİ Demokrasi Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden Yılmaz, karne coşkusuna ortak oldu. Zeynep’in başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden öğretmeni Mehtap Keklik, hastalığı nedeniyle 1 ay eğitimine ara verdiğini belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise Kayseri’de 66 öğrencinin evde eğitim gördüğünü söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: “Hayatımızın içinde bu gibi durumlar da var. Bunun yanında veli ziyareti projemiz de var. ‘Yarın Sizdeyiz’ projesinin verilerine baktığımız zaman bu yılki eğitim ve öğretim sezonunda 46 bin velimiz öğretmenlerimiz tarafımızdan ziyaret edilmiş. Eğitim sadece öğrenci ile öğretmenin arasında okul ile gerçekleşen süreç değil. Eğitim okulda, şehirde, çevrede gerçekleşen kombine süreç. Biz bu bağları ne kadar güç kılar ise eğitiminde o kadar güçlü olacağına inanıyoruz. Ziyaretlerin eğitime katkı olduğunu istatistik verilerle bunu fark ettik. Bu şekilde evlerde eğitim veren ayrı bir fedakârlık ve gönül bağı ile bu işi gerçekleştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum.”
Diğer yandan Küçük Zeynep büyüyünce ne olmak istediği konusunda henüz karar veremediğini belirterek, eğitimi için kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI