TEOG'un kalkmasıyla birlikte liseye geçişte sınav sistemi kalktı. 5 tercih yapabilecek olan adaylar belirli liseye girebilmek için sınava girecek. Henüz hangi liselerin sınavla alacağı belli olmadı fakat MEB bugün saat 15:00'te örnek soru yayınladı.

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber geldi. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre iki ayrı soru örneği geldi. Sözel ve sayısal olmak üzere yayınlanan iki ayrı sorun örneği nedeniyle MEB'in sitesi kilitlendi. Belli liselere gitmek isteyen adayların gireceği liseye geçiş sınavında hangi sorular sorulacak kaç soru olacak kolay mı zor mu sorusu böylece ortaya çıktı.

SINAVA GİRMEYENLER NE YAPACAK? Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Liseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi.