ANTALYA Gazi Anadolu Lisesi'nde İstiklal Marşı'ndan sonra Andımız'ı okuyan öğrenciler hakkında, okul yönetiminin disiplin soruşturması başlattığı iddia edildi. Okul Müdürü ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Muratpaşa İlçesi'nde bulunan Gazi Anadolu Lisesi'nde geçen hafta cuma günü meydana geldiği iddia edilen olayda, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler Andımız'ı okumaya başladı. Bunun üzerine okul yönetiminin öğrencileri azarladığı ve Andımız'ı okumaya öncülük eden öğrenciler hakkında soruşturma başlatacağı ileri sürüldü. Olay sosyal medya üzerinden hızla yayılırken, okul yönetimi tepkilerin hedefi oldu. Okul Müdürü Hayri Bahşi, olayın gerçeği yansıtmadığını, hiçbir öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatmadıklarını söyledi.
ÇOK SAYIDA TELEFON ALDIK
Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık ise olayla ilgili çok sayıda öğrenci ve veliden telefon aldıklarını belirterek, "Cuma günü İstiklal Marşı'ndan sonra çocuklar okul bahçesinde kendiliğinden Andımız'ı okuyor. Geniş bir katılım oluyor. Hatta öğretmenleri de onlara destek veriyor. Okul müdürü de öğrencilere dönüp 'Hepiniz hakkında soruşturma açacağım' diyor. Bununla ilgili bize çok sayıda veli ve öğrenci telefon açtı. Okul müdürü çok tecrübeli ve deneyimli. Normalde böyle bir girişimde bulunmayacağını düşünüyorum. İktidar baskısına maruz kalmış olabilir" diye konuştu.
SORUŞTURMA AÇMA YETKİSİ YOK
Okul yönetiminin olayla ilgili soruşturma açma gibi bir yetkisi olmadığını dile getiren Mehmet Balık, "Çocuk nasıl 10'uncu Yıl Marşı'nı okuyorsa, Andımız'ı da severek okuyabilir. Okul müdürünün herhangi bir soruşturma açma yetkisi yok. Hiç kimse Andımız'ı okudu diye suçlu görülemez" diye konuştu. Balık ayrıca, Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin 10-17 Kasım tarihleri arasında yakalarında 'Andımız' yazısıyla derslere gireceğini ve 1 hafta boyunca öğrencilere Atatürk ve Cumhuriyet konularını anlatacaklarını kaydetti.
ETEK YASAĞIYLA GÜNDEME GELDİ
Gazi Anadolu Lisesi, bir süre önce de kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklandığı iddiasıyla gündeme geldi. Yeni yönetmeliğe göre bu kararın alındığını açıklayan Hayri Bahşi'nin, "Çocuklarımızın forma giymesi benimsendi. Biz de erkek ve kız çocuklarının pantolon giymesine karar verdik. Böylece çocuklarımız rahat edecek. Ayrıca okulumuz öğrencileri artık büyük çocuklar. Merdivenden inip çıkmalarında sorunlar olmasın diye düşündük" dediği belirtilerek tepki gösterilmişti.