YÖK, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin işlemleriyle ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi.
YÖK'ten kapatılan üniversitelerin öğrencileri için bilgilendirme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin işlemleriyle ilgili usul ve esasların uygulanması sürecinde sıkça sorulan sorulara yanıt verdi.
YÖK'ün internet sitesinde yer verilen bilgilendirmeye göre, mezuniyet aşamasında olan fakat ek sınav, not yükseltme sınavı gibi işlemler nedeniyle henüz mezun olamayan öğrencilerin staj, ek sınav gibi işlemleri koordinatör üniversite tarafından yürütülecek. Öğrenciler, diplomalarını da koordinatör üniversiteden alacak. Bu öğrencilerden tercih yapmış ve yerleştirilmiş olanların da tüm işlemleri yine koordinatör üniversite tarafından yapılacak.
Öğrencilerin yerleştirme süreci veya özel öğrencilik durumlarında derslerin transferinde, programın müfredatı esaslı değil program yeterlilikleri esas alınan bir intibak uygulanacak.