KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kreş müdürlerine 'Aile İçi Etkili İletişim' konulu konferans düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 23 modülden oluşan Aile Eğitim Programı’nı halk genelinde uygulamak ve toplumun daha geniş kesimlerine ulaştırmak üzere Kahramanmaraş’taki kreş müdürlerine yönelik 'Aile İçi Etkili İletişim' konulu konferans düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, Oniki Şubat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatih Ataşlı ile kreş müdürleri katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, sağlıklı aile ortamındaki iletişim seviyesine dikkat çekti. Sertpolat, "Toplumun en küçük birimi olan aile, gelecek nesiller için bir temel oluşturmaktadır. Fiziksel, sosyal ve psikolojik yönden gelişen çocuk, mutlu ve huzurlu bir ailede bu gelişim sürecini sağlıklı olarak tamamlayacak ve gelecek için de sağlıklı nesiller oluşmasına katkı sağlayacaktır. Sağlıklı aile ortamında; anne, baba ve çocuklar arasında etkili bir iletişim vardır. Günümüzde ise aile içi iletişim sorunları artmakta ve bu sorunlar toplumu olumsuz olarak etkilemektedir" dedi.
Konuşmaların ardından psikologlar Tülay Yüksel ile Gökçe Çetin tarafından aile ve toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılmasıyla ilgili konferans verildi.

MY(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)