KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, 21 okulda 2 bin 167 öğrenciye daha tablet bilgisayar dağıttı. Tablet dağıtım törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilgisayarı doğru kullanmanın çok önemli olduğunu ve bilgi toplumunun da gelecekte huzurlu olacağını söyledi.
İnterteks Fuar Alanında gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, İlçe Belediye Başkanları, tablet alacak okul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
5 YILDA 135 BİN BİLGİSAYAR 
'Bire Bir Öğrenme Projesi' kapsamında her yıl İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencilerine ücretsiz dizüstü bilgisayar dağıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 21 okuldan 2 bin 167 öğrenciye daha tablet dağıttı. Büyükşehir Belediyesinin 5 yılda dağıttığı bilgisayar sayısı 135 bine ulaştı.
'BİLGİ TOPLUMU GELECEKTE HUZURLU OLACAKTIR'
Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilgisayarların bilgi toplumu inşasında çok büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi:
"Kocaeli'nde 56 binin üzerinde bilgisayar dağıtıldı. Bu çok önemli bir rakam. 'Fatih Projesi' gibi çok önemli bir çalışmayı Türkiye genelinde yürütüyoruz. Bilgili insanların oluşturduğu bir toplum çok önemlidir. Teknolojiyi kullanan bilgi toplumu gelecekte huzurlu olacaktır. Bilgisayarlar bize sundukları hizmetle bilgi toplumu inşasında çok büyük rol oynuyor."
'BİLGİSAYARLARIN TUTSAĞI OLMAYIN'
Bilgisayar başında tutsak olan insanların geleceklerini ve ruh sağlıklarını karartıklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, öğrencilere şöyle seslendi:
"Dünya küçülüyor ve artık bilgisayarsız bir dünya düşünemiyoruz. En küçük fabrikada bir tezgahın başına geçseniz bile onların başında da bilgisayar var. Geleceğin yollarını sizlerle yapacağız."  
Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.