KIRIKKALE Üniversitesi'nde heyecanla beklenen rektörlük seçimi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Mavi Salon'da yapıldı. 485 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde en fazla oyu Prof. Dr. Ekrem Yıldız aldı. Yıldız'ı Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer ile Prof. Dr. Mahmut Özdemir izledi.
Rektör adaylarına başarı dileyen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, "Kırıkkale Üniversitesi'ne yakışır bir şekilde seçim süreci geçiriyoruz. Bu üniversitenin mensubu olmak büyük bir onurdur. Ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Divan Başkanlığı'nı Prof Dr. Ali Akyıldız'ın yaptığı seçimde 485 öğretim üyesi oy kullandı. Oy dağılımında ise Prof. Dr. Ekrem Yıldız 350, Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer 64, Prof. Dr. Mahmut Özdemir 41, Prof. Dr. Osman Çağlayan , Prof. Dr.Mehmet Kutlu, Prof. Dr. Nasuh Uslu 1'er oy alırken, geçersiz 3 ve boş 24 oy çıktı. Seçimin ardından 6 adayın ismi, aldıkları oylarla birlikte YÖK'e bildirilecek. YÖK'te 3 ismi Çankaya Köşkü'ne sunacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verecek.