SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi’nde bulunan Kerimbey Ortaokulu'nda okuyan 6 öğrenci ve 2 öğretmen Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları projesi kapsamında İspanya’ya gitti.
Türkiye, Hollanda, İngiltere, İspanya, Portekiz ve Romanya’nın yer aldığı Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ndeki Kerimbey Ortaokulu’nda eğitim gören 6 öğrenci, 2 öğretmen gözetiminde bir hafta önce İspanya'nın Madrid ve La Coruna kentlerine gitti. İlk kez uçağa binip yurt dışına çıkan öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. 1 hafta boyunca İspanyayı gezen öğrenciler dün akşam Türkiye'ye döndü. 8'nci sınıf öğrencisi Mustafa Uzunal, hayatı boyunca unutamayacağı bir hafta yaşadığını belirterek, "Orada güzel arkadaşlıklar edindik, bilimsel çalışmalarda bulunduk" dedi.
Proje koordinatörlerinden İngilizce Öğretmeni Gülçin Üçüncü ise Madrid ve La Coruna’da diğer ülkelerdeki okullardan gelen öğrenci gruplarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Üçüncü, "Buralarda diğer ülkelerden gelen eğitim gruplarıyla birlikte verimli çalışmalar yaptık. İşin eğitim ve bilim yönü kadar taşra çocukları olan öğrencilerimizin oralarda olması da bizi çok mutlu etti" diye konuştu.
Kerimbey Okul Müdürü İrfan Bulat ise okulun bulunduğu bölgede yaşayan insanların sosyo-ekonomik şartlarının çok iyi olmadığını dile getirerek, "Öğrencilerimizin bu projeye katılmaları çok önemliydi. Proje iki yıllık. Mart ayında İngiltere'ye gidilecek sonra da Romanya ve Hollanda’ya. Gelecek sene de misafirlerimizi biz ağırlayacağız. Kaynakları kıt bir okulda, böyle bir organizasyonun içinde olmak bizim için büyük bir gurur" dedi.