EĞİTİMDE Fatih Projesi kapsamında Kayseri’de bulunan 11 okulda 448 öğretmene ve 202 öğrenciye tablet bilgisayarları törenle dağıtıldı.
Kısa adı 'Fatih Projesi' olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekâtı kapsamında 81 ilde eş zamanlı tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Kayseri’deki tören, merkez Kocasinan İlçesi'nde bulunan Sami Yangın Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Tablet dağıtım törenine  Vali Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladığını belirterek, "Bu proje ile gelecek nesiller teknolojiye daha hâkim hale gelecek. Öğrenciler bilgiye anında ulaşabilecek. Bilgisayar destekli eğitim projesi olan Fatih Projesi ile bilişim teknolojilerini daha etkin kullanan nesiller yetişecek. Öğretmen ve öğrencilerimize sunulan bu imkânların daha verimli ve bilinçli kullanımı içinde gerekli eğitimler verilecek. Mart ayı sonuna kadar da 77 okulun tüm öğretmen ve 9. Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılmış olacak. Bugünde projesi kapsamında Kayseri’de 5 ilçede bulunan 11 okulda 448 öğretmene ve 202 öğrenciye tablet bilgisayarları dağıtılacak. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Vali Düzgün’ün yaptığı konuşmanın ardından tablet bilgisayarlar, öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.