KARAMAN'da, 41 sivil toplum kuruluşu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin dönüştürülmesine yönelik hazırladığı kanun taslağına tepki gösterdi.
Karaman Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Mali Müşavirler Odası, Şoförler Odası, Aktif Sanayiciler ve İşadamları Derneği, Türk Eğitim-Sen, Diyanet Vakıf- Sen'in de aralarında bulunduğu  41 sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Demosan Otel'de bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklamaya yapan Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulkadir Gök, söz konusu taslağın telafisi olmayan sıkıntılara yol açacağını belirtti. Dershanelerin kapatılmasıyla eğitimin büyük zarar göreceğini ifade eden Gök, şunları söyledi:
''Dershaneler sayesinde gençlerimiz kötülüklerden korunuyor ve bu gençler iyi okullar kazanarak hem kendilerinin, hem ailelerinin hem de memleketlerinin geleceğine katkı yapıyorlar. Yapılan araştırmalara göre, lise öğrencilerinin yüzde 45'inin sigara, yüzde 32'sinin alkol ve yüzde 9'unun uyuşturucu kullandığı ülkemizde dershanelerde verilen rehberlik faaliyetleriyle gençlerin bu zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması sağlanmaktadır. Okullar arasındaki eğitimde kalite farkı dershanede verilen eğitimle en aza indirilmektedir. Dershaneler eğitime bir alternatif değil, eğitimin tamamlayıcısıdır.''
Dershanelerin kapatılmasının yerine, dershaneleri doğuran sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Gök, ''Dershaneler kapatıldığında okullar arasındaki eğitim ve kalite farkı nasıl giderilecek, lise mezunu öğrenciler sınavlara nerede hazırlanacak, öğrenci boş zamanlarını nerede geçirecek, takviye eğitim ihtiyacı nereden karşılanacak? Meslek ve imam hatip liseleri anlatılmayan sınav müfredatını nereden öğrenecek, dar gelirli aileler sınavlara nasıl hazırlanacak, veliler özel okul ücretlerini nasıl ödeyecek? Kanun zoruyla kapatmanın, özel teşebbüslere kilit vurmanın dayanağı nedir?'' diye konuştu.