Kapatılan Üniversitelerdeki Öğrencilerin KYK Bursları Kesildi


23 Temmuz'da çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 15 üniversitedeki öğrencilere yönelik Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) önemli bir karar aldı. Buna göre bu üniversitelerdeki yaklaşık 65 bin öğrenci arasından KYK'dan öğrenim kredisi veya burs alanların bursları kesildi. KYK'dan yapılan açıklamaya göre, kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler yeni bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilinceye kadar öğrenim kredisi veya burs ödemesi yapılmayacak.
KYK AÇIKLAMA YAPTI
Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan yükseköğretim kurumları öğrencisi olan ve kurumumuzdan kredi/burs alan öğrencilerin, Burs Yönetmeliği'nin 26'ncı ve Öğrenim Kredisi Yönetmeliği'nin 27'nci maddesi gereğince Ağustos 2016 tarihinden itibaren öğrenim kredisi ve bursları kesilmiştir. Ayrıca yeni bir yüksek eğitim kurumuna yerleştirme işlemleri gerçekleşene kadar söz konusu öğrencilere öğrenim kredisi ve burs ödemesi yapılmayacaktır. Öğrencilere yeni bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmaları halinde burs ve kredilerin ödenmesi için mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır."

SOSYAL MEDYADA İTİRAZLAR

KYK tarafından alınan karara öğrenciler sosyal medyada tepki gösterdi. Öğrenciler,Twitter üzerinden 'mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadıklarını' ileri sürdüler. Alınan kararların kendilerini olumsuz etkilediğini belirten gençler, uygulamadan vazgeçilmesini istedi.