ADANA'da Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kurulan Kanuni Üniversitesi'nin kampüsü için merkez Seyhan İlçesi Sarıhuğlar Mahallesi'nde 93 dönümlük arazide 120 bin metrekare kapalı alana sahip proje hazırlandı. İlk öğrencilerini 2015'te alacak üniversitenin mütevelli heyeti, projede yer alan binaların yapımı için 'isim hakkı' vererek hayırseverlerden destek istedi.
Kanuni Üniversitesi Genel Sekreteri Hüseyin İkinci, Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ardından Adana'nın üçüncü üniversitesi olacak okulda 3 fakülte ve 2 enstitü kurulacağını söyledi. Hüseyin İkinci, ilk öğrencilerini 2015 yılında alacak Kanuni Üniversitesi'nde Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü yer alacağını bildirdi. İkinci, kampüste ayrıca, idari binalar, kütüphane, uygulama-araştırma merkezi, tasarım stüdyoları, kongre merkezi, yurt, spor salonu, öğrenci merkezi ve cami bulunacağını kaydetti.
BİNAYI YAPTIRANIN ADI YAŞATILACAK
Üniversite kampüsünde projelendirilen binaların yapımı için hayırseverlerden destek istediklerini, bu desteği sağlayacakların adlarını yaşatacaklarını vurgulayan İkinci, "Kanuni Üniversitesi'nin yapımında sponsor desteği sağlayacak kişi ve kuruluşların isimleri, yaptıracakları fakülte binasına verilecek. Yazışma adresi, antetli kağıtlar ve tanıtım broşürlerinde de bu sponsorun adı yazılacak. Rektörlük binasının girişinde oluşturacağımız sponsorlarımız köşesinde isimleri ilan edilecek. Onbinlerce öğrenciye modern ortamlarda eğitim olanağı sağlayacak hayırseverlerimiz, bu harcamalarını da vergi matrahlarından düşebilmektedir" diye konuştu.
NİÇİN KANUNİ?
İkinci, Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın fermanıyla 1530'da Kozan İlçesi'nde Selim Hanoğlu Süleyman Han Mescidi Şerifi ve Medresesi'nin inşa edildiğini, bu yapının 1920'de Fransız ve Ermeniler tarafından yakılıp, yıkıldığını, günümüze sadece kitabesinin kaldığını, Mütevelli Heyeti'nin medresenin ismini yaşatmak amacıyla üniversiteye Kanuni adının verilmesinin uygun gördüğünü bildirdi.