GAZİANTEP'te, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından lokal ve kahvelerde 'Aile içi iletişim' semineri düzenledi. Seminerde öfkenin nasıl kontrol edilebileceği canlandırmayla anlatıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörlüğü, Türkiye'de kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi, azaltılması ve konuyla ilgili farkındalığın artırılmasıyla ilgili çalışma başlattı. Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'de, lokal ve kahvelerde 'Aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik farkındalık' konulu seminer düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca görevlendirilen Oytun Yumşak tarafından verilen seminerde şiddet ile ilgili kısa bir canlandırma yapılarak, öfkenin nasıl kontrol edilebileceği konusunda dinleyicilere bilgiler verildi. Canlandırma sonrası vatandaşlara, insanları mutlu eden küçük ama etkili şeylerin neler olduğu konusunda sorular yöneltildi.
Eğitmen Oytun Yumşak, yaklaşık 200 kişinin dinlediği seminerde, anlattıkları kısa hikayelerle sevginin ve saygının önemine değinerek, aile içinde ve sosyal çevrede güler yüz ve selamın insan psikolojisi üzerindeki etkilerini anlattı. Vatandaşlar ise yaptıkları küçük iletişim hatalarının farkına vardıklarını ve bu tür ziyaretlerin artması gerektiğini belirtti.