KAHRAMANMARAŞ'ta, 32 sivil toplum kuruluşu (STK), Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerle ilgili hazırladığı kanun tasarısına tepki gösterdi.
Öğle saatlerinde bir araya gelen 32 STK temsilcisi, dershanelerin kapatılmasına ilişkin tepkilerini dile getirmek için basın toplantısı düzenledi. STK'lar adına açıklama yapan Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ufuk Çiçek, halkın açtığı, sahiplendiği kurum ve kuruluşları kapatmanın demokrasi ürünü olamayacağını savundu. Dershaneleri kapatmanın kendi insanının sesine kulak tıkamak olduğunu dile getiren Çiçek şunları söyledi:
"Dershanelerin kapanması eğitim sistemimizin sırtındaki kamburu daha da ağırlaştıracaktır. Eğitim bir milletin kaderini belirleyen unsurların başında gelir. Denilebilir ki bir milletin, bir devletin büyüklüğü eğitimcilerinin gücü kadardır. Güçlü ve köklü bir eğitim sistemine sahip ülkeler her daim süper güç olmuşlardır. Günümüzde, hem de birçok sorunu ortasında iken eğitim sistemimiz bir de dershaneleri kapmak gibi gerçekten anlayamadığımız bir tavırla karşı karşıya kaldı. Dershaneleri kapatmak eğitim sorunlarını ortadan kaldırmaz. Dershaneleri eğitim sistemimizin sırtında bir kamburmuş gibi görmek çok yanlıştır."