Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - JANDARMA Genel Komutanlığı tarafından uygulanan 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' kapsamında 30 ilde düzenlenecek olan seminerlerin ilki Yozgat’ta yapıldı.
Avrupa Birliği'nin de katkıları sonucu 23 Temmuz 2013 tarihinde uygulamaya konulan 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' kapsamında, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi konuların değerlendirildiği seminere, Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, Proje sorumlusu Jandarma Kurmay Albay Veli Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, ilgili daire müdürleri, emniyet ve jandarma personeli katıldı. Detaylı bilgilerin aktarıldığı seminerin ardından proje hakkında Jandarma Kurmay Albay Veli Turan bilgi verdi. Turan, 2 yıl devam edecek projenin bütçesinin 2 milyon 915 bin Avro olduğunu belirtti, şunları söyledi:
"Jandarma Genel Komutanlığı olarak aile içi şiddetin önlenmesiyle ilgili bu proje kapsamında çalışmalarımıza 2009 yılında başladık. Bu projeden önce de benzer kapsamda olan İnsan Hakları Projesi'ni 2008-2010 yılları arasında uygulamıştık. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte aynı kapsamda çalışmalara devam etmek istedik. 23 Temmuz 2013 tarihinde 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' başladı. Bu proje ile daha sağlıklı bir toplum yapısına katkıda bulunmayı, kadına yönelik aile içi şiddet olaylarının en aza indirilmesini hedefliyoruz. 'Şiddetsiz bir yaşam bütün kadınların hakkıdır. Jandarma şiddete karşıdır. Şiddete karşı kadınların yanındadır' sloganıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz".
Proje kapsamında eğitim alan 250 kişilik bir ekibin jandarma personeline eğitim vereceğini ifade eden proje sorumlusu Jandarma Kurmay Albay Veli Turan, "81 ilin Jandarma komutanlıklarında ve eğitim birliklerimizde erbaş ve erlerimiz dahil olmak üzere eğitim verilecek. Köylerimizde ve beldelerde vatandaşlarımızın da katıldığı farkındalık yaratma, bilinç oluşturma faaliyetleri de yapılacak. 30 ilde yapılması planlanan seminerlerin ilkini Yozgat’ta düzenledik" diye konuştu.

HG(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)