İZMİT'te 23 Mart Pazar günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek AK Parti mitinginin, Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı’nda (YGS) ile çakışması, hem öğrencileri, hem de velileri tedirgin ediyor. Bu tedirginliklerini sosyal paylaşım sitelerinde de dile getiren veliler, ne kadar önlem alınırsa alınsın o gün yaşanacak kargaşa veya gürültünün, çocuklarına olumsuz etki yapacağını belirtiyor.
AK Parti’nin pazar günkü İzmit mitingi, Perşembepazarı Meydanı’nda yapılacak ve saat 13.00’te başlayacak. Aynı gün yapılacak YGS ise tüm yurtta olduğu gibi İzmit'te de saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Öğrenciler, mitingin başlayacağı saate kadar sınavda ter dökecek.
Pazar günü yaklaştıkça hem velilerin, hem de öğrencilerin tedirginlikleri arttı. Daha önce bu konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, sınav bitene kadar ses sistemlerinin açılmayacağını, müzik yayını yapılmayacağını söylemesine rağmen, velilerin tedirginlikleri azalmadı.
Endişelerini hem sosyal paylaşım sitelerinde hem de çeşitli basın- yayın organlarını arayarak dile getiren velilerden bazıları, "AK Parti’liler katılımı artırmak için tüm imkanları seferber edecek. Yüzlerce araç, binlerce kişi, Kocaeli Üniversitesi'nin Anıtpark Kampüsü ve diğer okulların bulunduğu Perşembepazarı’na gidecek. Mutlaka büyük gürültü çıkaracaklar" dedi.

MB(MB/SS)