Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ITSO) girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) desteğiyle kazandırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 180 öğrenci tercih etti.

ITSO’nun girişimleri ve TOBB’un desteğiyle kazandırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sona gelindi. Arsasını Isparta Belediyesi’nin bağışladığı Gül Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılan okul, 2015-2016 sezonunda eğitim vermeye başlayacak. Okul bünyesinde itfaiyecilik, kozmetik, enerji, otomotiv, motor, kaporta, boya gibi bölümler açıldı. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha tamamlanmadan tercih edenlerin sayısı 180. Okul Isparta’nın işgücü piyasasındaki ara eleman ve nitelikli eleman ihtiyacı için önemli rol üstlenecek. 

İLGİ ODAĞI OKUL

Henüz bu yıl eğitim öğretime açılacak okulu 180 öğrencinin tercih etmesinin çok önemli olduğunu belirten ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, "Okulumuz şimdiden revaç gördü. Bunda mezun olur olmaz iş bulunabilecek bölümlerin olması etkili oldu. Şimdi barınma sorununu çözmemiz gerekiyor. Okulu açtık. Öğrenci yoksa bir anlamı yok. Burayı ilgi odağı olan bir okul haline getirmek istiyoruz. Bu yıl yurt yetişmedi. İnşallah en kısa sürede yurdu faaliyete geçiririz. Okula ek olarak uygulama atölyeleri de yapılacak. Okulun sanayi içinde olması öğrencilerimizi açısından büyük avantaj" diye konuştu.

YURT İHTİYACI

Lisenin yapımı için katkıda bulunanlara teşekkür eden Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Gül Sanayi Sitesi esnafının bir rüyasının gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Mehmet Boyacı, “Öğrenciler 9’uncu sınıfta ortak dersleri görecek. 10’uncu sınıfa geçerken, ilgilerine ve başarılarına göre bölüm seçecekler. Ayrıca yabancı dil öğretimi de olacak" dedi. 

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, okulun tamamlanmasıyla birlikte özellikle ilçelerden ve köylerden gelecek öğrencilerin barınması için yurt ihtiyacını gündeme getirdi ve bu konuda destek çağrısı yaptı.