GAZİANTEP'te ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Yasin Batın Özdal, kitap okuma alışkanlığının artması ve kütüphanesi bulunmayan okullara verilmesi amacıyla 'Uçan Kelebekler Kitap Toplama Projesi' adıyla kampanya başlattı. 1 yıl sürecek olan ve toplanacak kitapların ihtiyacı olan okullara dağıtılması amaçlanan kampanyayı başlatan Yasin Batın Özdal, "Hem kitap okuma alışkanlığı artsın, hem de geri dönüşüm ile ağaçların kesilmesi önlensin istiyorum" dedi.
Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Yasin Batın Özdal'ın "Uçan Kelebekler Kitap Toplama Projesi" okulun çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen törenle tanıtıldı. Kampanyanın tanıtım törenine; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Okul Müdürü Emin Kaplan, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Emin Kaplan, proje sayesinde kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasının sağlanacağını ve geri dönüşümlerle çevreye duyarlı bireylerin ortaya çıkacağını, bunun küçük bir öğrenci tarafından yapılmasının ise anlamlı olduğunu söyledi.
Projeyi başlatan Yasin Batın Özdal ise amacının okuma alışkanlığının artması ve ihtiyacı olan okullara kütüphane kazandırılması olduğunu belirterek, "Ben arkadaşlarımın kitap okumadığını görünce böyle bir proje yaptım. Sonrasında kitap fazla toplanırsa geri dönüşümde kullanarak ağaç kesimlerinin önüne geçebileceğimi fark ettim. Bana destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Oğlu Özdal'ın konuşması sırasında okuduğu "Kitabın serüveni isimli" şiirde duygulanan anne Tuba Özdal konuşma bitiminde çocuğuna sarılarak gözyaşı döktü.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise küçük öğrencinin anlamlı projesinin kendisini duygulandırdığını belirterek, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.