TOKAT'ta ilkokul mezunu 2 çocuk sahibi Abdullah ve Hanife Özübek çifti, eğitimlerini devam ettirmeye karar vererek açık ortaokula yazıldı. Çift ileride üniversite okumayı planladıklarını söyledi.
Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gönül Elçileri çalışması kapsamında 'Kadın ve Güçlenme' projesi hazırladı. Proje ile birlikte eğitimini yarıda bırakmış kadınların mesleki açık öğretim okullarına kayıt olmaları hedeflendi. Projenin tanıtımı rehberlik araştırma merkezinde yapıldı. Yaklaşık 200 kadının başvurduğu projeye katılan arasında en çok dikkati 37 yaşındaki Abdullah ile eşi 32 yaşındaki Hanife Özübek çekti. İlkokul mezunu çift, eğitimlerini sürdürmek için açık ortaokula kayıt oldu.
"ÜNİVERSİTE HAYALİMİZ VAR"
Eşinin projeye başvurmasının ardından kendisinin de başvurmaya karar verdiğini söyleyen serbest meslek sahibi Abdullah Özübek, "Arkadaşlarımıza ve çocuğumuza karşı örnek olmak için başvurduk. Üniversite hayalimiz var, hukuk bölümünü okumak istiyoruz" dedi. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokulu okuyamadığını söyleyen Hanife Özübek ise, "Okuma isteği önceden de vardı. İlk önce ortaokulu bitirmek istiyorum. Çok okumak istemiştim ama imkanlar el vermedi. İçimde bir yaraydı" diye konuştu.
Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Cem Gül ise özellikle eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip genç kız ve kadınların mesleki açık öğretim okullarına yönlendirilerek mesleki beceri kazanmalarını ve istihdam edilmelerinin kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından önem taşıdığına dikkat çekti.
Projeye başvuran kişilerin önümüzdeki günlerde derse başlayacakları öğrenildi.