Durmuş SEVİNDİK/KOZLU (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde, 'Benim de bir kardeşim var' projesi kapsamında köy okulundaki öğrenciler, ilçe merkezinden gelerek kırtasiye malzemesi hediye eden arkadaşlarına sebze, meyve, yumurta ve süt gibi köy ürünlerinden verdi.
Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje için Uzungüney Köyü İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Ak Parti'li Ertan Şahin, öğretmen ve öğrenciler ile köylüler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, projenin amacının köy okullarındaki öğrencilerinin temel ihtiyaçlarının karşılanması, ilçe merkezindeki çocukların da sağlıklı ve doğal ürünlerden faydalanması olduğunu söyledi. Öğrencilerin ayrıca birbirleriyle tanışarak kaynaşmalarının da hedeflendiğini ifade eden Gök, ilk kez uyguladıkarı proje ile merkez ve köy okullarındaki çocuklar arasında paylaşım kültürünü artırdıklarını kaydetti.
Kaymakam Ahmet Karakaya, gönüllülük esasına dayalı projede öğrencilerin birbirleriyle hediyeşmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Karakaya, "İlçedeki öğrencilerimiz bazı hediyeleri alıp buradaki kardeşlerine getiriyor, köy okullarımızdaki öğrencilerimiz de bahçelerinden topladıkları meyveleri, sebzeleri ve süt ürünlerini hediye ediyor. Burada çocuklarımız köy hayatını görmelerinin yanında çeşitli hayvanları görmenin mutluluğunu da yaşayacaklar. Çocuklarımızın kaynaşması için güzel bir proje" dedi.
Konuşmaların ardından ilçedeki Kılıç, Fatih, Atatürk ve 19 Mayıs 100'üncü Yıl İlkokullarından toplam 120 öğrenci, kendi harçlıklarıyla aldıkları içinde kırtasiye malzemesi, oyuncak ve temizlik maddesi bulunan hediye paketlerini Uzungüney İlkokulu'ndaki 98 öğrenciye verdi. Köy okulundaki öğrenciler ise bahçelerinden topladıkları sebze ve meyvelerin yanında, yumurta, süt gibi ürünleri ilçeden gelen arkadaşlarına verdi. Köy yaşantısını yerinde gören öğrenciler, daha sonra köydeki arkadaşlarıyla kümesleri ve bahçeleri gezip yumurta, sebze ve meyve de topladı.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)